Costa Rica är ett fantastiskt vackert land med hänförande natur. Här finner vi regnskog, flera vulkaner, varma källor, vackra stränder och fina hotell. I regnskogen bor hundratals fågelarter, grodor, apor och krokodiler.

Vi föreslår att ni börjar med konferens/kurs och sedan gör en rundresa för att få se allt det vackra som Costa Rica har att erbjuda – regnskog, vulkaner, varma källor, vackra stränder och fina hotell. I regnskogen bor hundratals fågelarter, grodor, apor och krokodiler. Vi åker då ut på floderna, vandrar på hängbroar genom grönskan, och förhoppningsvis ser vi många djur vi inte sett tidigare. Costa Rica är ett land som är lätt att förälska sig i och som man inte glömmer i första taget.

Nedan presenterar vi ett program som vi förberett och genomför tillsammans med en samarbetspartner för en grupp på 40 personer. Active Spain är med på plats för att kunna hjälpa till under hela resan och vi har också hjälp av två lokala guider.

Costa Rica är mycket populärt vintertid så det är viktigt att vara ute i god tid för att kunna arrangera en sån här resa.

Lämplig gruppstorlek: 10-50 personer

Bästa tiden på året: november till mars

Programförslag 12 dagar

Dag 1 – ankomst

Ankomst San José, transfer till Hotel Doubletree Central Pacific beläget vid havet, 50 minuter
från huvudstaden San José. Helpension på hotellet.

Dag 2 – lugnt konferenspass

Dagen ägnas åt återhämtning och kursförberedelser

Dag 3 – konferens/kurs

Kursstart kl 8.20-12.00 och 16.00-19.00

Dag 4 – konferens/kurs

Kurs kl 8.20-12.00 och 16.00-19.00

Dag 5 – start på rundresa!

Vi startar dagen tidigt och beger oss till regnskogsområdet Tortuguero. Området ligger 90 km nordost om San José och är känt för sitt rika djurliv. Vi tar båt ut på kanalerna och kommer fram till vårt boende mitt på dan där då börjar med att äta en god lunch. Sedan besöker vi byn och därefter gör vi ett besök på Centro de Conservación de la Tortuga verde.
Frukost lunch och middag inkluderat.

Dag 6 – vandring och båttur

Vandring på förmiddagen på eftermiddagen en båttur på kanalerna. Frukost lunch och middag inkluderat.

Dag 7 – Tirimbina

Vi lämnar idag Tortuguero med båt på morgonen, vi äter lunch och sedan tar vi bussen för vidare färd till byn La Fortuna, på vägen gör vi en vandring på vägen i nationalparken Reserva Biologica la Tirimbina.
Frukost och lunch inkluderat. Middag tillkommer.

Dag 8 – nationalparken Volcan Arenal

Idag stundar 2 vandringar, först en vandring i Nationalparken Parque nacional Volcan Arenal
och sedan i området Mirador 1968.
Frukost ingår, lunch och middag tillkommer.

Dag 9 – vandring i trädkronorna

08.00 Idag lämnar vi byn La Fortuna och vidare mot nationalparken Monteverde (det gröna berget). På vägen åker vi förbi och besöker och vandrar i ”Los puentes colgantes” en vandring uppe bland trädkronorna, så kallad ”canopy walk” och tillsammans med vår lokale guide letar efter djur. Frukost inkluderat, lunch och middag tillkommer.

Dag 10 – Monteverde

Besök och vandring i nationalparken ”Reserva biologico nuboso Monteverde”.
Här finns mer att läsa om parken. http://www.cloudforestmonteverde.com/index.html Resten av dagen fri för egna aktiviteter. Frukost inkluderat, lunch och middag tillkommer.

Dag 11 – Playa Carillo

Vi lämnar nu nationalparken Monteverde och beger oss vidare mot havet och stranden Playa Carillo. Här tar vi det lugnt och njuter av havet och stranden i 2 dagar. Frukost inkluderat, lunch och middag tillkommer.

Dag 12 – hemresa

Vi lämnar Costa Rica och beger oss till flygplatsen i San José.
Frukost ingår, lunch och middag tillkommer.