Gourmetesa till Spanien – vilka bilder det ger! Varma kvällar, fantastiska viner, tapas, fantastiskt kött, fisk och ostar. Maten skiljer sig markant från region till region och tack vare den uppmärksamhet som Ferran Adría och bröderna Roca fått så går det numera att hitta högklassika restauranger i alla delar av Spanien. 

Med bas i Barcelona kombinerar vi storstadens moderna kök med klassiska katalanska restauranger på landsbygden. V besöker också vingårdar i Penedès och provar högkvalitativa viner och cava. Med några fler dagar till godo är det väldigt trevligt att besöka Priorat en dag också.

Costa Brava och Girona är ett annat fantastiskt för livsnjutaren. Med El Celler de Can Roca som ledare har många andra restauranger i området lyfts till höga höjder. Även här har vi det innovativa vinområdet DO Emprodà som perfekt avspeglar det karga landskapet i de norra delarna.  

Det baskiska köket ska vi självklart inte glömma, har du en gång besökt San Sebastian eller de andra kuststäderna så vet du vad vi pratar om. En Pinxos-tur till vackra Pamplona, besök hos cider-tillverkare och såklart den fantastiska osten som produceras här längs nordkusten är andra punkter på er resa hit. 

Andra destinationer i Spanien är Valencia med sin paella och moderna kök, Mallorca med sina många inovativa restauranger, pulserande Madrid och även spännande Galicien. Vi har även ordnat tryffel- och vinresor till Italien, då med lätt vandring som en viktig del av programmet. 

Under resan inkluderar vi gärna matlagningskurser, vinprovningar, vinvandringar, cykelturer, besök hos producenter och andra aktiviteter som för oss nära kulturen kring maten. Vi vill också gärna att vi äter där spanjorerna äter och inte bara på de exklusivaste och mest uppklädda restaurangerna. 

Passar det här er?

Om ni är en grupp på jakt efter en resa med fokus på mat och dryck, kontakta oss med information om de datum som passar er, hur många ni är, ungefär vilken budget ni har och berätta gärna mer om er samtidigt. Ju mer information vi har desto lättare är det för oss att hitta det perfekta upplägget för er!

Lämplig gruppstorlek: 8-30 personer
Lämplig tid: året om

Ser det ut att vara det ni söker? Kontakta oss för mer information!