Kanarieöarna är långt mer än bara Playa Ingles och Playa de la America – här finns fantastiska byar, trevliga små städer, vacker natur, höga berg, massor med olika aktiviteter att välja mellan och självklart stora hotell som passar utmärkt att lägga en konferens eller kick-off på. De lättaste öarna att flyga till är Gran Canaria och Tenerifa men vi jobbar även på de andra öarna och då framförallt på okända La Palma.

Nedan presenterar vi ett förslag på en konferens på Gran Canaria med extra bra boende, gott om tid för gruppen att umgås och en blandning av berg och hav. Passar det bättre för er grupp med Teneriffa så är en tapasrunda i trevliga staden La Laguna ett måste. Vill ni ha fokus på golf och tid själva kan lilla ön La Gomera erbjuda golf och lugn i avskildhet. Är det riktigt äventyr ni är ute efter är det till vilda ön La Palma ni styr kosan till.

Programförslag – konferens 5 dagar

Dag 1 – ankomst Gran Canaria

Ankomst Gran Canaria klockan 21:20
Buss väntar, transport till den läckra Paradoren mitt på ön. Här sover ni på 1500 meters höjd på kanten av den gamla kratern.

Vi bor bekvämt på en fantastisk fyrstjärnig Parador 1500 meter över havet mitt i Gran Canarias vulkanlandskap. Här ligger det viktiga bergspasset Cruz de Tejeda. Här möts det torra sydliga delarna och de gröna norra delarna. I alla tider har folket på ön passerat just här för att föra varor mellan syd och nord och öst och väst.

I Spanien finns 92 Paradorer och den första öppnade 1928. Varje Parador är unik och har alltid minst 4 stjärnig standard. Den är ofta inrymd i en
spektakulär byggnad, kanske ett slott, en borg eller ett kloster. På Gran Canaria är den ritad av den kände konstnären Nestor Martin. Solnedgången mot Spaniens högsta berg, den spektakulära bergstoppen Teide på Tenerife, är svår att slå. En utsikt som delas av alla rum och restaurangen.

I direkt anslutning till hotellet ligger flera bra vandringsleder av olika svårighetsgrader, det är nära till häftig mountainbiking och nedanför oss har vi den fina bergsbyn Tejeda som är väl värd ett besök. Hotellets gourmetrestaurang bjuder in till stora 4-rätters matupplevelser och i spaavdelning kan den tröttaste kropp kan bli som ny igen.
En modern konferenslokal finns till vårt förfogande under vistelsen. Konferensdag tillkommer lunch och fika.

Hotel: Parador de Cruz de Tejeda

Dag 2 – konferens och aktivitet

Konferens förmiddag
Lunch på hotellet, därefter val av aktivitet

  • Downhill mountainbike för de äventyrliga
  • Vandring för de mellanäventyrliga
  • Spa och lugn och ro för de övriga

Middag på hotellet.

Om vanringen
Storslagna vyer, bra vandringsleder och intressanta byar har gjort Gran Canarias centrala delar till ett riktigt vandringsmecka. Direkt utanför hotellet har vi bland öns vackraste leder. Vi följer kanten på den 10 miljoner år gamla kratern i några kilometer innan vi vandrar ner till byn Tejeda. Här äter vi vi en klassisk spansk tappas lunch innan vi fortsätter. Nu väntar uppförsbacke tillbaka till hotellet, är ni nöjda med vandringen så ordnar vi härifrån en taxi tillbaka till hotellet.

Om cyklingen
Gran Canaria har fantastisk cykling från de höga bergen ner mot kusten. Vi blir upphämtade vid hotellet och tagna till starten av turen. Därefter väntar 45 kilometers cykling med makalösa vyer över Arguineguín-dalen och den södra kustlinjen. Turen avslutas ända nere vid Playa del Ingles, vi cyklar alltså över halva ön!

Hotel: Parador de Cruz de Tejeda

Dag 3 – konferens och mot kusten!

Konferens på förmiddagen
Därefter transfer ner till kusten, check-in hotel.
Middag på hotellet.
Nattliv för de som så önskar.

Hotel: Santa Catalina 5*

Dag 4 – strand och avslutningsmiddag

Efter frukost blir det strandäventyr för hela slanten.

Äventyrliga: Lektion i vågsurf eller bodyboard
Mellanäventyrliga: Bodyboard eller kajak
Övriga: relax på strand

Las Palmas har inte bara en fantastik strand och strandpromenad, staden har också riktigt bra vågor! Tillsammans med det milda klimatet så har det gjort staden till en riktig surfarstad. Här får vi prova antingen att vågsurfa eller att surfa med bodyboard. Med bodyboard kommer ni snabbt ut i större vågor och surfar medan vanlig surfbräda är svårare och kräver mer tålamod. Många dråpliga fall och skratt blir det!
Aktiviteten tar två timmar, sedan orkar ni garanterat inte mer. Vi är max 6 personer per instruktör.

Avslutningsmiddag följt av nattliv. Hotel: Santa Catalina 5*

Dag 5 – hemresa

Buss till flygplatsen.
Hemresa.

Parador pool

Passar det här er?

Lämplig gruppstorlek: 10-300 personer
Stort urval av aktiviteter och olika upplägg. 
Möjlighet till fest och nattliv. 
Perfekt för veckolång konferens.

Bästa tiden på året: oktober till april

Ser det ut att vara det ni söker? Kontakta oss för mer information!

Vandring vid La Laguna