Att bo i lägenhet i Barcelona är ett superbra alternativ. Ni kan bo tillsammans, ni har större utrymme och kan laga mat “hemma”. Ni får dessutom chansen att uppleva staden som Barcelona-borna upplever den; ni handlar mat i samma butiker, går ner till hörnet och köper bröd och frukt på morgonen och kan njuta av de lokala restaurangerna. Vissa saker skiljer sig dock åt och är bra att veta.

Hur och när betalar vi?
För att boka upp lägenheten begär vi in ett förskott på mellan 10% och 50%. Beloppet beror på vårt avtal med lägenhetsinnehavaren och den som tar emot er vid ankomst. När vi fått in beloppet eller kvitto på att överföring gjorts kan vi boka upp lägenheten. Förskottet är inte återbetalningsbart.

Resterande belopp betalas kontant eller med kort vid ankomst. Väljer ni att betala med kort tillkommer ofta 2% kortavgift. Observera att inte alla lägenhetsägare accepterar kortbetalning.

Spanien har infört en ny turistskatt som hotell och lägenhetskunder betalar vid ankomst. Skatten är på ungefär 0,72 €/person och natt. Det är inte alla lägenhetsägare som betalar detta men vi vill förvarna att ni kanske får betala detta vid ankomst. Läs mer här.

Vad ingår?
Sängkläder och handdukar. Till de flesta lägenheter kan vi ordna barnsäng, till denna ingår inte sängkläder.
Även städning ingår, se nedan.

Ingår städning?
Ja, städning ingår men lägenheten ska lämnas i OK skick med disken diskad och allt skräp kastat. Läs mer om sopsortering i Barcelona.

Hur fungerar det vid ankomst?
Det är viktigt att vi får reda på med vilket flyg ni ankommer och vilken tid ni landar. Vi behöver också ett mobilnummer som vi kan nå er på när ni är här. När ni landar är det väldigt viktigt att ni ringer det kontaktnummer som vi ger er. Då vet personen som tar emot er att ni är på gång och kan gå till lägenheten och vänta på er.

Om ni anländer sent, efter 22.00, tillkommer en avgift.

När får vi tillgång till och när måste vi lämna lägenheten?
Normalt sett får ni tillgång till lägenheten mellan klockan 16:00 och 22:00. Vid avresa ska ni lämna lägenheten klockan 11:00.

Vill ni ha lägenheten tidigare eller stanna några timmar längre, kanske i väntan på ert flyg, så brukar det oftast gå att ordna. Om inte annat finns möjlighet att få tillgång till ett utrymme där ni säkert kan förvara ert bagage. Detta ska helst ordnas innan ni ankommer Barcelona.

Ljudnivå
I de hus där lägenheterna ligger bor vanliga, icke-turister, också. Självklart kan ni sitta uppe och prata men vi rekommenderar er att hålla festandet till någon av de många barer och klubbar som finns i stan. Om ljudnivån blir hög så kan grannarna ringa störningsjouren hos polisen. Ni får då en böter på flera hundra euro.

Hur ta sig från flygplatsen?
Taxi är billigt i Barcelona. Är ni fyra personer kostar det normalt sett inte mer än cirka 30 € direkt till ert boende. Vid rusningstrafik eller efter midnatt kan det kosta lite mer. Det tar cirka 20-30 minuter från flygplatsen till centrum.

Flygbussen kostar 5 € per person och tar er till Plaza Catalonia.

Det går tåg från Terminal 2 till centrum. Det är väldigt billigt, det kostar bara en resa på Metro-kortet, ca 70 cent. Har ni tid och bor nära tågstationen så går det utmärkt att ta tåg.

Säkerhet?
Lämna inte ert bagage utan uppsikt och va noga med att inte bära alla era värdeföremål på er när ni är inne i Barcelona. Använd inte ryggsäck och håll handen på handväskan hela tiden. Vid restaurangbesök, sitt med handväskan på benen, häng den aldrig från stolen eller ställ den på golvet.. Följer ni dessa enkla råd kommer ni klara er fint.

Hyresregler?
Se även Regler vid hyra av lägenhet för mer information.