7551078604_563c854af0_z

År för år märker vi att efterfrågan på aktiva vistelser ökar, vare sig det gäller privatpersoner på semester eller företag på konferensresa. I år har vi rekord i antal gäster som kommer för att vandra och cykla med oss. Allt från det medelålders paret eller kompisgänget som cyklar Via Verde på 5 dagar från foten av Pyrenéerna till vackra Costa Brava, till företag som kommer ut till vindistriktet Penedès och cyklar eller vandrar en heldag bland vingårdarna. Cykling eller vandring med vingårdsbesök och en god katalansk lunch på en liten byrestaurang, en härlig dag väntar! Eller såklart våran klassiker: Vingårdsbesök, Montserrat och Vinya Nova!

13782003234_978cc87708_z

Bara lite mer än en timme från Barcelona och 5 mil från Girona ligger en av medelhavets vackraste kuststräckor, Costa Brava. Kombinationen av de vackra byarna, de fina små stränderna, vacker kustvandring och den katalanska maten gör att vi verkligen kan rekommendera denna del av Spanien för att kombinera med en konferens, kick-off med vandring, cykling eller varför inte en kajaktur en tidig morgon på ett stilla hav?

I Costa Brava finns världens bästa restaurang, El Celler de Can Roca, och många andra restauranger med Guide Michelin-stjärnor. Men man behöver inte besöka någon av de mest kända för att äta gott och det behöver heller inte vara dyrt att äta fantastiskt gott här, för 30-40 € inklusive vin får man en riktig festmåltid. Prisläget med flyg, hotell och mat speciellt under månaderna april, maj, september och oktober gör det här området till ett bra alternativ för en långweekend för många. Läs gärna mer om våra vandringar, om Costa Brava på Pärs blogg!