På väg mot vingården

Den intensiva höstsäsongen börjar lida mot sitt slut. Otroligt väder i Katalonien hela hösten, 28 grader i skuggan den 28:e oktober, bara en sån sak! Nu har de kallare vindarna från norr nått även oss och vi kan sammanfatta sista månadernas intensiva jobb.

Glada cyklister från norr

Glädjande är att se att än fler grupper har hittat oss, allt från kompisgäng som cyklar Via Verde till företag som väljer att förlägga sin kick-off utanför Barcelona. Även vår nya cykeltur bland vingårdarna har blivit populär, det känns bra att åter kunna erbjuda cykling i Penedès efter ett års frånvaro. Området är väldigt fint och verkligen värt att besöka!

Vid tågstationen i Amer

Att Via Verde fortsatt är så populärt är verkligen kul. Många av våra gäster kommer efter att ha blivit rekommenderade den resan av vänner som cyklat med oss tidigare. Tillsammans med våra vandringar efter vackra Costa Brava-kusten är det favoriten bland de kompisgäng och par som kommit och cyklat med oss. Det känns bra att kunna de här områdena nu, vi är den svenska resebyrån här på plats med flest kunder i dessa områden.

Group above Sitges

Vår största grupp i vindistriktet bestod av 30 glada själar från ett Stockholms- och Uppsala-baserat företag. Boende i ett stort hus i vindistriktet, vandring till två vingårdar, BBQ, restaurang i hamnen i Sitges och självklart ett par timmar på stranden som avslutning. Låter det intressant för er, se då gärna vårt programförslag för en kick-off i området. En intensiv och rolig helg!

Grapes

På min blog Utomjordiska Barcelona kommer nya artiklar med jämna mellanrum. Läs gärna Andorra – en liten guide till ett litet land. Jag skrev också en liten artikel om min sommar i Pyrenéerna. I övrigt så tipsar Åsa om en favoritrestaurang i Barcelona. El Sortidor ligger i fina stadsdelen Poble Sec som i sig är värd ett besök. Och så skrev jag en liten guide till hur man beställer kaffe på spanska. Inte så lätt som man kan tänka!

Nu är det dags för oss båda att åka till Kanarieöarna och ta hand om grupper på öarna Gran Canaria, Teneriffa och La Palma. Hör gärna av er om ni har funderingar på att åka till Barcelona och Katalonien till våren, vi finns här för er!