Snow in the Pyrenees - Red, yellow and white

Nu sitter vi i början av maj, våran mest hektiska månad, och jag har helt plötsligt två fulla dagar att samla tankarna, ta hand om mindre bråskande administration, gå igenom fotoarkivet och skriva bloggposter. Allt detta medan Åsa jobbar som sjutton med sista detaljerna på den grupp på 32 personer som anländer idag, fredag den 6:e maj. Fullt program under 3 dagar med bussar, vingårdsbesök, restauranger, boende – ja, det tar sin tid.

En sak som många frågar om är vad vi jobbar mest med och vad folk är mest intresserade av. Så nu när jag har chansen så har jag knåpat en lista med våra mest efterfrågade produkter våren 2011!

Plats 1: Fotbollsbiljetter och lägenhet i Barcelona. Trycket från svenskar att se FC Barcelonas matcher är fortsatt högt och det med all rätt. De lägenheter vi jobbar med är bra och det märks, redan har vi kunder som återkommit för en andra vistelse.

Plats 2: Grupper. Vi har så många olika grupper på gång ner under 2011 att jag faktiskt tappat översikten. Vi jobbar med konferenser, kick-offer, vinvandringsgrupper, kompisgäng, ja, allt möjligt. 12-100 personer på en gång. Många av dessa förfrågningar kommer från de resebyråer vi samarbetar med i Sverige. TACK alla rese- och eventbyråer som har kontaktat oss!

Plats 3: B&B Can Coral har verkligen träffat rätt vad gäller vad vi svenskar söker. Vackert hus, fantastiskt läge, trevliga engelsktalande ägare som gärna hjälper till, god frukostbuffé och så vidare. De har också en lägenhet som passar utmärkt om man vill spendera lite längre tid i området. Penedès är vackert och den här delen av Penedès är nog min personliga favorit.

Plats 4: Vandring i Pyrenéerna. Trots den ganska torftiga informationen är det flera par och grupper som tagit mod till sig och bokat in en veckas vandring här uppe. Resultat? Se bara vad Catharina och Erik skriver:

Nu har vi både landat och påskat. Vi vill tacka för ett fantastiskt upplägg av resan! Vilka härliga vandringsdagar med fantastiska vyer, svävande örnar och blommande träd. En överraskning var det med så trevliga och fina hotell med mycket god mat. Servicen var ypperlig, vi hade ingen konkurrens heller av andra turister. Byarna var så fina med sina stenhus och små gränder. Man blev lite bortskämd längs vägen. 

Läs hela brevet här.

Japp, detta var vad jag kom på så här efter en vecka. Vi var som sagt båda helnöjda med paketet – Vandring, Hotell, Mat osv, allt var perfekt.
Tusen tack för att du hjälpte oss till denna underbara resa.

Läs hela Eriks brev här.

Plats 5: Vingårdsbesök och guidad tur till Montserrat. Ifjol följde ungefär 150 personer med på en guidad tur till Montserrat, ofta kombinerat med ett besök på en vingård. Exakt alla var glada och mer än en gång hörde jag att “det här var det bästa under vår Barcelona-vistelse!”. Även i år verkar det fortsätta på samma sätt. Om jag tycker det är kul? Jodå.

Arriving at Calella de Palafrugell

Hösten

Om det var våren, höstens hit? Förrutom fotboll och vin-turism så tror jag blir cykling i Costa Brava. Se bara bilden ovan på mina föräldrar efter våra dagar i Costa Brava! Fantastiskt. Jag jobbar på att ta fram ett par olika paket att välja mellan, i dagsläget har vi ett paket på 7 nätter klart. Mer information kommer, så länge kan du läsa mer om restaurangen La Cuina del Teatre, en upplevelse!