Breakfast in the sun
Frukost med utsikt

För er som följt Utomjordiska Barcelona de senaste åren vet hur mycket jag älskar Montserrat för vandring, klättring, vyerna och allt annat runt om. I måndags fick jag så nycklarna till det stora, fina hus vi hyrt i den idylliska byn El Bruc vid foten av berget. Det känns helt fantastiskt på alla sätt och nya idéer till aktiviteter runt byn finns i mängder. Vi har redan börjat samtala med en lokal fastighetsägare att ansvara för förmedling och bokning av lägenheter i ett nyrenoverat hus. Vi har också hittat bra cykelvägar, utforskat flera nya vandringsalternativ och börjat testa oss igenom restaurangerna häromkring. En av de restauranger vi rekommenderar är Vinya Nova som faktiskt drivs av en norska som bor här i byn sedan 20 år. Vi kan också ordna hästridning, vinprovning med mera.

Redan nu har vi flera alternativ för er som är intresserade av att besöka oss:

  • Är ni en grupp och vill ha en fantastisk dag utanför Barcelona? Vandra med oss och avsluta dagen med cava och tapas på vår stora terrass! Läs mer om heldag i Montserrat för grupper (pdf)
  • Vandra med Pär: 4 nationalparker – 1 dag
  • Cykla vid Montserrat. Ni tar bussen ut till oss, resan tar 50 minuter, hyr våra fina cyklar och får kartor och tips. Vill ni äta på Vinya Nova bokar vi bord åt er. Efter påsk kommer mer information om detta, så länge kan ni kontakta oss för mer information.